joi, 18 octombrie 2012

Legea sănătăţii – Proiect - Legea terapiilor alternative - 2012

        Magia, ezoterismul şi şarlatania sunt în fază de proiect a Noii Legi a Sănătăţii în vederea aprobării de către Parlamentul României, în anul în care, Patriarhia Română a declarat 2012 -  Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor!

Medicina complementară şi alternativă beneficiază de un capitol special în noul proiect al legii sănătăţii, prin care sunt stabilite condiţiile de practicare ale acestor terapii alternative. Ministerul Sănătăţii împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor stabili împreună care dintre metodele de medicină alternativă menţionate în lege vor putea fi decontate prin asigurarile sociale de sănătate. Decizia va fi luata prin Contractul-cadru, la o dată ulterioară aprobării noului proiect al Legii Sănătaţii.
        Proiectul de lege menţionează că aceste practici alternative au la bază “teoriile, credinţele şi experienţa diferitelor culturi naţionale”. Ele pot fi practicate atât de absolvenţi ai facultăţilor de medicină cât şi de ,,absolvenţi ai altor instituţii de învăţământ superior”. Abaterile şi erorile profesionale vor fi judecate de către un Colegiu al Practicienilor de Medicină Complementară şi/sau Alternativă.
       Într-un comentariu la acest capitol din noua Lege a Sănătăţii, Colegiul Medicilor face urmatoarea remarcă: “Se ridică o întrebare firească: după ce criterii se va face acest lucru (judecarea erorilor profesionale), de vreme ce practica se bazează pe teorii, credinţe şi experienţa diferitelor culturi naţionale?”
“În aceste condiţii,  sugerăm introducerea,  pe lângă antroposofie,  dietoterapie naturală,  medicina cuantică,  iridologie,  biologie totală,  de ce nu şi a vrajitoriei,  chiromanţiei  şi  şamanismului.”
      Până atunci, proiectul legii sănătăţii conţine lista terapiilor alternative ce ar putea fi o adevărată epidemie de practici păgâne în teritoriile ortodoxe, susţinute legal şi finanţate chiar de către noi.
ANEXA 1
Domenii de activităţi şi practici de medicină complementară şi /sau alternativă exercitate
numai de către medicii de medicină generală cu drept de liberă practică, medicii confirmaţi
într-o specialitate clinică, medicii dentişti si farmaciştii cu drept de liberă practică.
I. Domenii de activităţi şi practici de medicină complementară şi /sau alternativă exercitate
numai de medicii de medicină generală cu drept de liberă practică, medicii confirmaţi într-o
specialitate clinică, medicii dentişti cu drept de liberă practică:

1. Acupunctura
2. Homeopatie
3. Apiterapie-fitoterapie-aromaterapie
4. Medicina antropozofică
5. Ayurveda
6. Dietoterapie naturală
7. Osteopatie
8. Medicina cuantică
9. Iridologie
10. Medicina tradiţională chineză
11. Noua medicină germană / biologie totală
Formarea în domeniile prevazute la punctele 1-3 se face prin programe de studii complementare în vederea obţinerii de atestate acreditate de Ministerul Sănătăţii, conform legii.
Formarea în domeniile prevazute la punctele 4 -11 se face prin programe de educaţie continuă acreditate conform prezentei legi.

ANEXA 2
Domenii de activităţi şi practici de medicină complementară şi /sau alternativă exercitate de persoanele prevăzute la art.6 alin. (1) lit. b).
1. Terapie cuantică
2. Terapie florala Bach
3. Terapie prin respiraţie conştientă (rebirth, holotropică)
4. Qigong medical
5. Tai Chi Chuan
6. Cromoterapie si Muzicoterapie
7. Osteopatie, chiropraxie
8. Masaj, Presopunctura, Reflexologie, Shiatsu, Tuina
9. Metoda Feldenkrais, Tehnica Alexander, Rolfing
10. Reiki
11.  Bioenergoterapie (atingere terapeutică), terapie cuantică
12.  Fitoterapie etnoiatrică
Formarea în domeniile prevăzute la punctele 1-12 se face prin programe acreditate conform prezentei legi.
          Cu alte cuvinte, magia, ezoterismul şi şarlatania sunt în fază de proiect a Noii Legi a Sănătăţii în vederea aprobării de către Parlamentul României, în anul în care, Patriarhia Română a declarat 2012 -  Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor!
          Însă, o metodă medicală sau un tratament tămăduitor sunt bune numai dacă se realizează prin mijloacele rânduite de Dumnezeu, în modul voit de Dumnezeu şi în conformitate cu realitatea existentă în care trăim. Utilizând metodele paranormale de ,,vindecare”, omul se raportează greşit la Dumnezeu şi păcătuieşte prin folosirea greşită a elementelor create.
         Iată că, după două milenii de Ortodoxie, ţara noastră a fost invadată de o mulţime impresionantă de ,,vindecători” şi ,,călăuzitori spirituali” adepţi ai doctrinelor extrem orientale sau pseudoreligioase, înşelând mulţime de români. Mai mult decât atât, cei rătăciţi vor să obţină şi o bază legală, pentru a arunca neghina pe pământ bun şi curat, folosind mijloace pseudoştiinţifice şi chiar vrăjitoreşti, nepăsându-le de consecinţele grave a acestor doctrine şi practici neortodoxe: îndepărtarea de adevărata credinţa tămăduitoare, posedarea demonică, îmbolnăvirea psihică şi chiar destrămarea familiilor.
         Necunoaşterea învăţăturii ortodoxe despre sănătate, boală şi vindecare este una dintre cauzele răspândirii practicilor păgâne în spaţiul ortodox.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu